همگی میدانیم، مهاجرت از هر روشی که صورت گیرد، کار کردن در کشور مذکور پایه ثابت زندگی شما خواهد بود و باید قبل از اقدام به مهاجرت گوشه چشمی نیز به وضعیت درآمدهای کشور مدنظر خود داشته باشید. ما نیز ضمن اطلاع از این موضوع تصمیم گرفتیم در این مقاله به سراغ یکی از مقصدهای پرطرفدار مهاجران ایرانی، یعنی آلمان برویم و حقوق کار در آلمان را در حوزههای مختلف به همراه شرایط کاریابی آن بررسی نماییم. پس اگر میخواهید به این کشور پیشرفته و زیبا مهاجرت کنید همراه ما بمانید.
حداقل درآمد در کشور آلمان
اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید بعد از انتخاب نحوه مهاجرت از طریق انواع روش های مهاجرت به آلمان باید به فکر درآمد باشید؛ میزان حداقل حقوق در آلمان هر ساله از طرف دولت وقت تعیین میشود که این مقدار در سال ۲۰۲۴ طبق میزان تعیین شده حدود ۲۰۸۴ یورو در ماه است.
البته باید توجه داشته باشید که این میزان حقوق کار در آلمان مقدار ناخالصی درآمد بوده و منطقا موارد مختلفی چون مالیات بر درآمد، انواع بیمهها چون بیمه تامین اجتماعی، بیمه بازنشستگی، بیمه سلامت و… نیز از آن کسر شده و مقدار خالص درآمد کمی کمتر از مقدار بیان شده خواهد بود.
حداقل حقوق ساعتی در آلمان
از آنجایی که بسیاری از افراد برای ادامه تحصیل به آلمان مهاجرت میکنند و شرایط پیدا کردن یک کار تمام وقت را ندارند بهتر است به حداقل حقوق ساعتی در آلمان نیز اشاره نماییم. از ابتدای ژانویه ۲۰۲۴ طبق بودجه تعیین شده، حداقل دستمزد ساعتی و ناخالص در آلمان ۱۲.۴۱ یورو است که این میزان باتوجه به ۴۲ ساعت کار در هفته (کارمندان تمام وقت) به حدود ۵۲۱.۲۲ یورو در هفته و همانطور که گفته شد به حدود ۲۰۸۴ یورو در ماه میرسد.
حقوق کارگر ساده در آلمان به پول ایران
با توجه به اینکه حقوق کارگر ساده در آلمان به عنوان یک پایه درآمدی در نظر گرفته میشود میتوان گفت که میزان آن درست مشابه حداقل حقوق این کشور یعنی ۱۲.۴۱ یورو خواهد بود. این موضوع به سادگی نشان خواهد داد که میزان حقوق کارگر ساده در آلمان به پول ایران با توجه به نرخ فعلی ارز که حدود ۶۶ هزار تومان است معادل ۸.۱۹۰.۰۰۰ تومان به ازای هر ساعت خواهد بود.
البته توجه داشته باشید که این میزان با توجه به نوسانات قیمت ارز متفاوت خواهد بود و بهتر است برای آگاهی از حقوق کار در آلمان توجه داشته باشید، مقدار دقیق آن به صورت بروز حداقل حقوق گفته شده را ضرب در نرخ ارز نمایید.
درآمد کار های ساده و تخصصی
تا اینجای مطالب صرفا به کمترین میزان حقوق کار در آلمان اشاره کردیم اما همانطور که میدانید حقوق کار در آلمان برای کارهای مختلف با توجه به موقعیت شغلی، تخصص، سختی کار، ساعات کاری و…. ممکن است بیش از این مقدار و حتی گاهی کمتر از مقدار تعیین شده باشند. در ادامه سعی کردیم به چند شغل پرطرفدار آلمان به همراه میزان درآمد ساعتی آنها اشاره کنیم تا دیدگاهی کلی از طیفهای درآمدی آلمان داشته باشید. این موارد عبارتند از:
- حقوق کارگر رستوران در آلمان: ۷ تا ۱۲ یورو
- حقوق دستیار اداری در آلمان: ۱۲ یورو
- حقوق قصاب در آلمان: ۱۶ یورو
- حقوق معلم خصوصی در آلمان: ۱۲ تا ۱۵ یورو
- حقوق کارگر ساختمانی در آلمان: ۱۲ تا ۲۰ یورو
تمام مشاغل بالا تقریبا در رسته مشاغل ساده آلمان قرار گرفته و منطقا متوسط حقوق آنها کمی بیشتر یا کمتر از حداقل حقوق آلمان خواهد بود. اما در ادامه میخواهیم به سراغ مشاغل تخصصیتر این کشور رفته و بررسی میزان درآمد آنها اطلاعات شما در این زمینه تکمیل نماییم. (توجه داشته باشید! از آنجایی که اکثر شغلهای تخصصی، تمام وقت هستند، دستمزدها برخلاف موارد قبلی که ساعتی بیان شدند به صورت سالیانه ارائه خواهند شد)
- حقوق پزشکان: ۴۷.۴۰۰ تا ۱۴۲.۲۰۰ یورو
- حقوق خلبانان: ۲۷.۶۰۰ تا ۱۶۰.۹۰۰ یورو
- حقوق مشاوران حقوقی: ۵۰.۶۰۰ تا ۱۲۳.۸۰۰ یورو
- حقوق مهندس نرم افزار: ۵۸.۱۰۰ تا ۱۲۳.۷۰۰ یورو
- حقوق وکلا: ۳۸.۰۰۰ تا ۱۴۶.۰۰۰ یورو
درآمد و شهر های مختلف آلمان
خارج از بحث موقعیت شغلی، شهر یا محل سکونت شما نیز نقش مهمی در تعیین سطح درآمدتان خواهند داشت. بنابراین، پیش از انتخاب محل سکونت، بهتر است میانگین درآمد ساکنین آن شهر را بررسی کنید تا تصمیمی آگاهانه بگیرید. برای ارزیابی این موضوع در ادامه برخی از شهرهای مهم آلمان را مورد بررسی قرار میدهیم و میانگین درآمد آنها را بیان مینماییم. (تمام موارد گفته شده میانگین حقوق سالیانه خواهند بود و منطقیست که این اعداد کاملا تقریبی خواهند بود)
- شهر مانهایم (mannheim): 53.512 یورو
- شهر اسن (essen): 50.071 یورو
- شهر فرانکفورت (Frankfurt): 49.437 یورو
- شهر نورنبرگ (nuremberg): 48.079 یورو
- شهر مونیخ (Munich): 47.717 یورو
شرایط کاریابی در آلمان
حال که خیالمان از بابت میزان حقوق کار در آلمان راحت شد باید به سراغ شرایط عمومی کاریابی در آلمان برویم و بگوییم داشتن چه مواردی از الزامات پیدا کردن کار در این کشور پویا و پیشرفته است. به طور مثال منطقیست که داشتن مهارت، تخصص و تجربه در موقعیت شغلی مدنظرتان از اولین شرایط موجود در پیدا کردن یک شغل مناسب خواهد بود. فراموش نکنید که آلمان قوانین خاص زیادی دارد و چه بهتر که شما به عنوان یک مهاجرت با قوانین و مقررات در آلمان آشنا باشید.
شما به عنوان یک مهاجر باید با کمک آزمونهای مختلف یا ارائه مدارک مهارت آموزی یا سوابق کاری خود اثبات نمایید که شایسته دریافت شغل مدنظر هستید. خارج از این مورد نیز ارائه مدرک تحصیلی، داشتن مجوز کار، ارائه مدارک اقامتی، تسلط به زبان آلمانی یا انگلیسی و ارائه مدارک مربوط به آن و… نیز از مهمترین شرایط کاریابی این کشور خواهند بود.
در این مقاله سعی شده تا با بیان مقدار حداقل حقوق کار در آلمان و درآمد برخی از شغلهای تخصصی و ساده در خیالتان را از بابت آینده مالی خود در کشور آلمان راحت نماییم. در آخر نیز توصیه میکنیم که حتما از طریق سایتهای مختلف کاریابی آلمان به چندین آگهی مختلف و مرتبط با موقعیت شغلی خود سر بزنید تا ضمن اطلاع از شرایط کاری، از درآمد پیشنهادی کارفرمایان نیز آگاهی یابید.
حقوق و شرایط کاری در آلمان؛ تجربه شما چیست؟
اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید، آگاهی از شرایط و میزان درآمد در این کشور میتواند تصمیم شما را تسهیل کند. در این مقاله، از حداقل دستمزد و حقوق شغلهای ساده و تخصصی تا شرایط کاریابی را بررسی کردیم تا چشماندازی جامع از آینده شغلی شما در آلمان ارائه دهیم. شما هم اگر تجربهای دارید با ما در میان بگذارید، ناگفته نماند که در مجله گردشگری تجربه کلی از این دست مطالب درباره آلمان هست که اگر قصد سفر یا مهاجرت دارید به دردتان خواهد خورد.